Jaarbericht Brandweer Twente 2017

Compilatie open dagen


Altijd al willen weten wat brandweermannen en –vrouwen allemaal doen? Brandweer Twente organiseert regelmatig open dagen, dit jaar bij de kazernes in Haakbergen en Tubbergen. In en rondom de kazerne liet de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Tijdens een open dag zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals vlam in de pan en brand in een wasdroger. Je kunt zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval en bij een incident met gevaarlijke stoffen. Kruip in de huid van de brandweer en bezoek de zogeheten rooktent, en leer hoe je veilig kunt vluchten. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij u thuis. Tevens zijn diverse specialistische voertuigen en nieuwe voertuigen uit de regio te bewonderen, bijvoorbeeld een redvoertuig (autoladder) en hulpverleningsvoertuig. Voor kinderen had de brandweer een leuk spel, waarbij ze zelf kunnen blussen. Verder ontbrak een springkussen niet en werden ballonnen uitgedeeld. Kinderen konden zich laten schminken en een 'brandweerselfie' maken. 

15 april: Open dag kazerne Haaksbergen

Zaterdag 15 april opende de spiksplinternieuwe kazerne aan de Parallelweg 2 in Haakbergen de deuren voor het publiek. Tijdens de open dag genoten enkele duizenden mensen van diverse demonstraties, voertuigen, kinderactiviteiten en konden ze zelf de brandweer beleven. En hier werd goed gebruik van gemaakt! Niels Noordink, kazernecoördinator van kazerne Haaksbergen: "We zijn blij dat we vele enthousiaste mensen hebben mogen ontvangen en met de vele complimenten die we hebben gekregen". De buren van kazerne Haaksbergen, de Historische Kring en Museum Buurt Spoorweg, hielden deze dag ook een open dag. De samenwerking verliep naar volle tevredenheid. 

1 juli: Open dag kazerne Tubbergen

Zaterdag 1 juli hield Brandweer Twente een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Tubbergen aan de Reutummerweg 6. De brandweerkazerne opende deze dag haar deuren voor het publiek. “Onze vrijwillige brandweermensen zijn trots op onze kazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien”, aldus Brian Wissink, kazernecoördinator Tubbergen. Mevrouw W. Haverkamp-Wenker, burgemeester van Tubbergen deed de openingshandeling.

 

Terug naar boven