Jaarbericht Brandweer Twente 2017

Informatiehuis


We hebben bij de brandweer heel veel informatie over verschillende onderwerpen tot onze beschikking. En er zijn tal van publieke bronnen en open data, zoals het bijvoorbeeld CBS. Onze data staan in een datawarehouse. Dit kun je vergelijken met een groot archief waar alle gegevens gestructureerd zijn opgeslagen. Door slimme techniek koppelen we deze informatie uit al die mappen zelf aan elkaar en sla je gegevens gestructureerd op, zodat je er uiteindelijk betere bruikbare informatie uit kan halen. We noemen dit ook wel Het Informatiehuis.

We hebben al veel mooie resultaten geboekt met Het Informatiehuis. Zo hebben we real-time zicht op onze brandweerprestaties. Ook de registratie van brandoorzaken is één van de projecten. Doordat we informatie van de meldkamer kunnen koppelen aan het inzetrapport van de bevelvoerder en de resultaten van het brandonderzoek, kunnen we snel achterhalen welke brandoorzaken in welke wijk of bij welke doelgroep vaak voorkomen. Daar kun je met de activiteiten op het gebied van Brandveilig Leven op inspelen.

We hebben al veel mooie projecten opgestart en afgerond. Maar Het Informatiehuis is nooit af. Het is een ontwikkeling van Brandweer Twente dat volop in beweging is.

Wil je meer informatie over ons Informatiehuis bekijk dan het filmpje hieronder.

Terug naar boven