Jaarbericht Brandweer Twente 2017

Stephan Wevers Onze organisatie

Alle mooie initiatieven van afgelopen jaar staan verwoord in dit jaarbericht. Ik wil iedereen bedanken die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan een veilig Twente. We doen dit samen! Door te klikken op de onderwerpen in de bovenste balk leest u meer over brandveiligheid, kennis & innovatie en over onze incidenten & hulpverlening. Veel leesplezier!

 

Brandweercijfers van 2017

Afgelopen jaar hebben wij 3.547 incidenten gehad en hebben we 4.871 keer in het kader van brandveiligheid advies of voorlichting gegeven.


Wat is er gebeurd in Twente

Klik op uw gemeente in het kaartje en vind daar meer informatie over onze brandweercijfers, bijzondere incidenten en uitgelichte gebeurtenissen.


Werken bij de brandweer

Onze organisatie telt ruim 1.000 brandweercollega’s die hun krachten bundelen vanuit hun passie voor veiligheid en hulpverlening en zich samen inzetten voor een brandveilige Twentse samenleving. Minder branden, minder slachtoffers en minder schade is waar wij voor staan.


Veiligheidsregio Twente

Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente (VRT). VRT is een regionaal samenwerkingsverband tussen politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en de veertien Twentse gemeenten. Alle werkzaamheden van 2017 hebben het Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente samengevat in een factsheet.


Twente Safety Campus

Twente Safety Campus is dé ontmoetingsplek waar partners op het gebied van veiligheid elkaar ontmoeten en samenwerken. Dit doen we door professionele hulpverleners goed en realistisch te trainen, veiligheidsbewustzijn en zelfredzaamheid van burgers en bedrijven te verhogen door interactieve ‘belevingsprogramma’s en door het gezamenlijk ontwikkelen van slimme en toepasbare veiligheidsoplossingen.


Terug naar boven