Sportieve prestaties

We vinden het belangrijk dat onze mensen fit en gezond zijn. Sportiviteit, fitheid en teambuilding zijn thema’s die Brandweer Twente graag stimuleert. Het repressieve personeel moet uiteraard ‘fit for the job’ zijn en traint meerdere malen per week, maar ook het ambtelijk personeel kan gebruik maken van de sportfaciliteiten op de kazerne.

Ook dit jaar hebben we allerlei sportieve evenementen georganiseerd voor medewerkers: het beachvolleybal toernooi op 13 juni, het zaalvolleybal toernooi op 16 november en de Tafeltennis Challenge in oktober. Op zondag 22 april was de Enschede Marathon: 56 Medewerkers van de VRT liepen afstanden van 5 – 10 – 21 – 42 km, op een ongekend warme dag met temperaturen van bijna 30 graden!

Voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun op 2 september ontving Brandweer Sportbond Nederland ruim 30 aanmeldingen vanuit Twente! Populair was tevens weer het NK traplopen op 9 december in de Alphatoren in Enschede. En de echte fanatiekelingen sloten het jaar af met een Kerstcrossloop op tweede kerstdag.