Samenwerking onderwijs

Brandweer Twente beschikt over veel kennis over het brandweervak. Dit betreft ook kennis over bijvoorbeeld bouwkunde of brandonderzoek. Daarom geven we les bij diverse scholen, zoals de Saxion Hogeschool en het ROC Twente. Naast het lesgeven, hebben we ook andere samenwerkingsverbanden met het onderwijs.

Brandweer Twente komt structureel in het basisonderwijs met het programma Brandweer Op School (BOS). We nemen jaarlijks deel aan het Technasium, waar studenten voor de brandweer aan de slag gaan met een opdracht. Afgelopen jaar bedachten zes Technasium klassen een oplossing om schoorsteenbranden te voorkomen. Waarbij de eerste prijs is gewonnen door het Erasmus Almelo met ‘Schoorsteen Diagnose Systeem’.

Met de Saxion Hogeschool hebben we een prototype opgeleverd van MoSes (Mobile Sensing for Safety). Een systeem waarmee de bevelvoerder de manschappen via een tablet kan monitoren. Zomaar enkele voorbeelden van onze samenwerking met onderwijs. De komende jaren gaan we de banden nog meer aanhalen.